perjantai 28. marraskuuta 2014

Hyvinvoinnin ja jaksamisen avaimia

Väläyksiä Puhtia hyvinvointiin ja jaksamiseen -seminaarista 27.11.2014



Hyvinvoinnin ja jaksamisen avaimia yrittäjille Hämeenlinnassa

Raakelin johdolla seminaarin osallistujat rumban askelissa.
Seminaarissa yrittäjät hakivat avaimia hyvinvointiin ja jaksamiseen. Erityisesti yksinyrittäjän tärkein voimavara on oma jaksaminen. Jos hyvinvoinnistaan ei huolehdi, ei pitemmän päälle riitä virtaa yritystoiminnankaan pyörittämiseen. Pääpuhuja Raakel ”Raxu” Lignell antoi keinoja elämäntapamuutokseen ja pysyvään hyvinvointiin omien kokemustensa pohjalta. Kivijalkana jaksamiselle ja vireydelle ovat säännöllinen ruokarytmi, riittävä lepo ja uni sekä sopiva annos liikuntaa. Pienen liikunta-annoksen seminaarin osallistujat saivat maistaa paikan päällä Raxun johdolla rumban askelissa. 
 

Arjaliisa Arra
Pirkko Ratinen
Kun hyvinvoinnin tasapaino löytyy, sujuu arkinen työkin eri tasolla kuin ennen. Palautumisen tärkeydestä loman avulla muistutti s hankkeeseen osallistuvien yrittäjien ensimmäisen puheenvuoron pitänyt Arjaliisa Arra Häme-Matkoista. Hänen mukaansa myös itsensä haastaminen ja uusien, jopa itselle hieman pelottavien asioiden kokeileminen antaa uutta potkua. Toisen puheenvuoron pitänyt Pirkko Ratinen Kummitytöstä peräänkuulutti huumorin keinoin asenteen merkitystä masentuneen olotilan torjumisessa.

Kalevi Lauronen
 Hämeenlinnan Yrittäjien toiminnanjohtaja Kalevi Lauronen muistutti, että yrittäjille on yrittäjäjärjestöjen ja muiden tahojen tarjolla paljon erilaisia tapahtumia – joista suuri osa maksuttomia – uuden puhdin saamiseen ja verkostojen rakentamiseen. Verkostoitumisessa tarvitaan kuitenkin yrittäjän omaa aktiivisuutta, harvoinpa liikekumppanit tai asiakkaat tulevat yrittäjää kotisohvalta tai –toimistolta hakemaan. Laajemmat verkostot auttavat jaksamaan, sillä niiden avulla löytyy ratkaisuja yrittäjän eri kysymyksiin. Yrittäjän ei välttämättä tarvitse olla kymmenottelija, tehdä kaikkea itse ja venyttää sen vuoksi työpäiväänsä pikkutunneille.
Fennian Hannu Räsänen ottaa Raakelin neuvosta vaarin:
iltapäivän välipala tavaksi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti